REPUBLIKANCI I DEMOKRATE UJEDINJENI: SAD uvode do sad najjače sankcije Rusiji

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

02.08.2018

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvopartijska grupa senatora SAD predstavila je predlog novih sankcija Rusiji, javili su američki mediji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Vladimir Putin

U novom predlogu mera protiv Moskve navedene su sankcije ruskim političarima, restrikcije investicija na polju energetike i ograničenja uvoza uranijuma.

Najoštriji deo novog predloga poziva na sankcionisanje ruskog suverenog duga, piše "Sputnjik".

Šestorica američkih senatora u zajedničkom saopštenju navode da će zakon o novim sankcijama "povećati ekonomski, politički i diplomatski pritisak na Rusku Federaciju, kao odgovor na mešanje Moskve u izbore u SAD, maligni uticaj u Siriji, agresiju na Krimu i druge aktivnosti".

Republikanski senator Lindzi Grejem izjavio je da "trenutni režim sankcija nije odvratio Rusiju od mešanja u predstojeće ovogodišnje izbore u SAD".

- Naš cilj je da uvedemo sankcije i druge mere protiv države Vladimira Putina sve dok ne prestane sa mešanjem u izborni proces u SAD, prekine sajber-napade na američku infrastrukturu, ruske snage ne napuste Ukrajinu, te ne odustane od izazivanja haosa u Siriji - rekao je Grejem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading