TRAMP PRAVDA SINA: Njegov sastanak sa Rusima BIO JE POTPUNO LEGALAN

Autor: Tanjug

Svet

05.08.2018

21:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp objavio je danas da se njegov sin sastao sa Rusima 2016. godine u Tramp kuli da bi dobio informacije o protivkandidatu na predsedničkim izborima Hilari Klinton, navodeći da je to bili "potpuno legalno" i da se takve stvari "stalno dešavaju u politici".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stalno napadan: Donald Tramp

Tramp je ranije govorio da je na tom sastanku bilo govora o usvajanju ruske dece.

Američki predsednik je na Tviteru demantovao navode "Vašington posta" i Si-En-Ena da je bio zabrinut da bi njegov najstariji sin, Donald Tramp Mlađi, mogao da zapadne u "pravne nevolje zbog sastanka sa Rusima, uključujući i advokata sa vezama sa Kremljom, navodi Rojters.

Tramp je u tvitu ponovio da u to vreme nije znao za taj sastanak.

- Lažne vesti, potpune izmišljotine da sam zabrinut zbog sastanka koji je moj divni sin Donald imao u Tramp kuli. To je bio sastanak da bi se dobile informacije o protivniku, potpuno legalan... Nisam znao za njega! - napisao je Tramp.

Specijalni savetnik Robert Maler predvodi istragu o tome da li su članovi Trampove kampanje sarađivali sa Rusijom da bi uticali na ishod izbora.


Ruski predsednik Vladimir Putin je demantovao da se njegova vlada mešala.

Jedan deo istrage odnosi se na sastanak od 9. juna 2016. godine u Tramp kuli u Njujorku između Donalda Mlađeg i drugih članova kampanje sa grupom Rusa.

Američki predsednik je prošle nedelje putem Tvitera pozvao američkog državnog tužioca Džefa Sešnsa da okonča federalnu krivičnu istragu o tome da li je Trampov predizborni tim sarađivao sa Rusijom u kampanji kako bi ostvarili uticaj na ishod predsedničkih izbora u SAD 2016. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading