HOLIVUD PROTIV PREDSEDNIKA SAD: Traže uklanjanje Trampove zvezda sa Staze slavnih

Autor: Tanjug

Svet

07.08.2018

21:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradsko veće Zapadnog Holivuda jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom traži da zvezda predsednika SAD Donalda Trampa bude uklonjena sa holivudske Staze slavnih zbog njegovog "uznemirujućieg ponašanja prema ženama i drugih postupaka".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

Ipak, teško da će rezolucija, izglasana u ponedeljak, doneti očekivane rezultate, s obzirom na to da se Staza slavnih, inače turistička atrakcija, nalazi u susednom Los Anđelesu i pod nadležnošću je holivudske Privredne komore, navodi AP.

Predsednik Komore Leron Gabler rekao je za "Los Anđeles tajms" da Komora nikada nije uklonila nijednu zvezdu jer se svaka smatra delom istorije Staze slavnih.

Zapadni Holivud je odlučno nastrojen protiv Tramp, navodi američka agencija, dodajući da je prošlog proleća gradonačelnik Džon Ðuran dao ključeve tog grada porno glumici koja je tužila Trampa zbog ugovora o poverljivosti za koji tvrdi da su sklopili.

Gradsko veće je rezoluciju o zahtevu za uklanjanje Trampove zvezde donelo nakon što se njegova zvezda na holivudskoj Stazi slavnih našla na meti vandala krajem prošlog meseca.

Rej Braun, oficir losanđeleske policije, izjavio je 25. jula tada da je privedena na saslušanje osoba za koju se sumnja da je pijukom oštetila zvezdu aktuelnog predsednika SAD. 

Zvezda je postavljena na Bulevaru Holivud u blizini Hajlend avenije 2007. u znak priznanja za Trampovu TV emisiju "The Apprentice" (Šegrt).

Neposredno pred izbore u novembru 2016, Trampova zvezda bila je takođe oštećena udarcima malja i pijuka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading