Zapadnjaci nemaju milosti: Raduju se jer ASADOVA ŽENA IMA RAK!

Autor:

Svet

09.08.2018

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadnjački mediji, ali i brojni građani, dočekali su skandaloznim i sramnim komentarima vest da Asma el Asad (42), supruga sirijskog predsednika Bašara el Asada, boluje od raka dojke.

Foto: Tanjug/AP
Bašar i Asma el Asad u bolnici

Zapadnjački mediji, ali i brojni građani, dočekali su skandaloznim i sramnim komentarima vest da Asma el Asad (42), supruga sirijskog predsednika Bašara el Asada, boluje od raka dojke.

Tako su tekstovi o tome da je ona započela hemioterapijsko lečenje opake bolesti osvanuli uz naslove poput "Žena tiranina se bori za život", a ispod kojih su brojni čitaoci navodili kako je kancer nešto što je zaslužila "jer godinama podržava svog muža ubicu". Time se aludira na politiku Vašingtona i ostatka zapadnjačkog sveta da Asad od 2011, kada je počeo rat u njegovoj zemlji, ubija sopstveni narod.

Takve aluzije u medijskim napisima odmah su insipirisale bezbrojne komentatore na društvenim mrežama u kojima se mnogi korisnici interneta bukvalno raduju zbog njene bolesti, dok je daleko manji broj onih koji nesrećnoj ženi žele ozdravljenje.

Foto: Tanjug/AP
Asma el Asad

Inače, Asad i njegova supruga, koja je odrasla i školovala se u Londonu, u braku su već 18 godina i imaju troje dece. Na nju se u Siriji gleda kao na pravi primer prve dame jedne države, ali i svojevrsne ikone stila.

Podsetimo, vest o Asminom stanju objavljena je u sredu, kada je Damask objavio fotografiju na kojoj se ona vidi dok prima hemioterapiju, a njen suprug joj pruža podršku.

- Tumor je otkriven u ranoj fazi. Želimo vam brz oporavak - stoji u komentaru koji je objavila sirijska vlada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading