DIGLA SE VELIKA PRAŠINA U IZRAELU; Netanjahu bio u tajnoj poseti Egiptu?

Autor: Tanjug

Svet

13.08.2018

21:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu boravio je u Egiptu u maju, gde se tajno sastao s egipatskim predsednikom Abdel Fatah el Sisijem, sa kojim je razgovarao o Gazi, umanjenju blokade i postizanju primirja između Izraela i Hamasa, objavila je privatna izraelska televizija Kanal 10 na osnovu izjava američkih zvaničnika.

RepublikaFoto: youtube.com/IsraeliPM
Benjamin Netanijahu

Ta televizija je objavila da je Netanjahu 22. maja otputovao u Egipat sa brojnim savetnicima, gde je proveo nekoliko sati, a zatim se iste noći vratio u Izrael, prenosi Harec i dodaje da je poseta bila toliko tajna da čak ni ministri iz diplomatsko-bezbednosnog kabineta o njoj nisu bili obavešteni.

Viši američki zvaničnik rekao je Kanalu 10 da su Netanjahu i Sisi razgovarali o egipatskim naporima da se pronađe diplomatsko rešenje za Gazu, a taj plan podrazumeva obnavljanje uticaja Palestine u Gazi, dogovaranje primirja između Izraela i Hamasa i olakšavanje izraelsko-egipatske blokade teritorije i obnovu infrastrukture.

Od nedelje granica sa gazom je u potpunosti mirna, a kako se navodi Palestinci nisu lansirali nijedan zmaj ili balon sa eksplozivnom napravom, niti su se sukobili sa izraelskim vojnicima blizu ograde na granici.


Ukoliko se to nastavi, navodi Harec pozivajući se na zvaničnike iz sektora odbrane, Izrael bi mogao da razmotri ublažavanje dodatnih restrikcija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading