MLADA JE BILA LEPA, AL PUTIN JE UKRAO ŠOU: Kako Njujork tajms vidi prisustvo lidera Rusije na svadbi austrijske šefice diplomatije

Autor: Tanjug

Svet

18.08.2018

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prisustvo ruskog predsednika na svadbi austrijske ministarke spoljnih poslova postalo je top tema svetskih medija, a "Njujork tajms" piše da je na venčanju mlada lepo izgledala, ali da je Vladimir Putin "ukrao šou".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putin pleše sa mladom

Putin je manje od dva sata boravio u Austriji, gde je bio na venčanju ministarke Karin Knajsel sa kojom je i plesao.

- Gospodin Putin je privukao najviše pažnje iako je bio samo jedan od oko 100 ljudi pozvanih na venčanje - navodi list.

"Njujork tajms" primećuje da Putin pokazuje "majstorstvo pred kamerama", bilo da pozira bez majce na konju, igra sa Tatarima ili vozi "Harli" sa bajkerima.

- U subotu ta sposobnost je ponovo pokazana, ovoga puta prilikom kratkog pojavljivanja ruskog lidera na venčanju austrijske ministarke spoljnih poslova, nakon čega je nastavio put za Nemačku na razgovore sa kancelarkom Angelom Merkel - navodi list.

Ta kratka poseta Putina, koja je trajala samo jedan sat i 20 minuta, izazvala je reakcije u Austriji i šire, a nisu sve bile pozitivne, dodaje list.

Opozicioni i ukrajinski političari smatraju da bi prisustvo ruskog predsednika moglo da naškodi spoljnoj politici Austrije u vreme kada je ona predsedavajuća EU.


- Kako bi predsedavajuća EU trebalo da ispuni zahtev da izgradi mostove i deluje kao pošten posrednik ako su ministarka spoljnih poslova i kancelar očigledno na jednoj strani - rekao je Andreas Šider iz austrijske Socijalističke partije.

I pre nego što je Kremlj objavio da će Putin prisustvovati venčanju austrijske šefice diplomatije, događaj je već poprimio politički karakter, konstatuje "Njujork tajms".

Među ostalim gostima bili su i austrijski kancelar Sebastijan Kurc, vice kancelar Hans Kristijan Štrahe kao i drugi članovi kabineta. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading