RASKRINKAN PODLI PLAN REŽIMA U CG: Podgorica pokreće medijsku mašineriju, NA UDARU SRBI I SPC

Autor: borba.me, Republika

Svet

27.08.2018

15:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najava zvaničnog Beograda da će rešiti srpsko pitanje u Crnoj Gori, naterala je Agenciju za nacionalnu bezbednost (ANB)da pokrene kompletnu medijsku mašineriju u zaštiti lika i dela aktuelne vlasti.

RepublikaFoto: Tanjug/B. ČUPIĆ
Prljava igra: Duško Marković i Milo Đukanović

Kako piše portal borba.me, urednici pojedinih medija već su dobili detaljna uputstva u kojem pravcu treba da ide medijski rat koji nameravaju da inteziviraju od jeseni, u obračunu s Beogradom.

Po tim uputstvima, prvi na udaru će se naći srpski političari iz Crne Gore, a zatim i sveštenstvo SPC.

- Nakon najave Beograda da žele da se rieši pitanje srpske zajednice u Crnoj Gori, jer je trenutno stanje nepodnošljivo i neodrživo, vlast u Podgorici je krenula u grupisanje svojih medijskih redova. ANB je već izdao detaljna uputstva za dalje delovanje medijskih agenata, a ofanziva je planirana za jesen, kada se bude rešavalo pitanje statusa Kosova i Metohije. Računica je jasna, veruju da će Srbija biti okrenuta Kosovu i Metohiji i da je to pogodan trenutak za medijski napad na zvanični Beograd, kroz otvaranje raznih montiranih afera - kaže sagovornik portala iz bezbednosnog sektora.

Sinhronizovana akcija

Za jesen je planirano i otvaranje pitanja crkve i imovine SPC u Crnoj Gori, što je još jedan dokaz o sinhronizovanoj akciji vlasti u Podgorici i vlasti u Prištini.

- Vlast u Podgorici potpuno podržava Ramuša Haradinaja, koji se protivi rešavanju statusa Kosova i Metohije i koji da zadrži status kvo. Kako se rešenje statusa KIM bude približavalo, ako ono ne bude po volji Haradinaja, a izvesno je da on ne drži sve konce u svojim rukama po tom pitanju, onda će vlasti u Podgorici pokušati da oslabe pregovaračku poziciju zvaničnog Beograda, tako što će krenuti u medijsku ofanzivu na tamošnje vlasti, ali i crkvu, što je najosetljivije pitanje u Crnoj Gori. Na taj način se želi pokušati otvoriti još jedan front ka Srbiji i oslabiti njena pozicija u pregovorima oko Kosova i Metohije, pod parolom "kako da rešite pitanje sa Albancima kad ne možete da se dogovorite sa svojom braćom, sa kojima ste živeli zajedno sto godina - navodi sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
flamantes

08.01.2019 06:51

Šta ima podlo što se želi imati svoja crkva kao što je vazda bila. SPC idi svojoj kući.