ORBAN: Salvini je moj heroj! SALVINI: Mudre reči!

Autor: Tanjug

Svet

28.08.2018

16:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sedištu milanske prefekture danas po podne počeo je sastanak italijanskog vicepremijera Matea Salvinija i premijera Mađarske Viktora Orbana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Saglasni po pitanju migranata: Viktor Orban i Mateo Salvini

Ansa navodi da se istovremeno na milanskom trgu San Babila održava protestna manifestacija protivnika antiimigracionih stavova Salvinija i Orbana, čiji su učesnici poručili da žele Evropa koja je solidarna prema onima koji beže od ratova.

Pre početka sastanka novinari su upitali Salvinija da prokomentariše današnju izjavu Orbana da je potpredsednik italijanske vlade njegov "heroj sa kojim je želeo da se lično upozna".

- Mudre reči - kazao je Salvini dok je iščekivao dolazak mađarskog premijera.

Ansa prenosi da je Orban pre sastanka ručao sa saradnicima u restoranu u kvartu Brera, u starom centru grada, a po izlasku iz restorana izjavio je novinarima da je Salvini, koji je i ministar unutrašnjih poslova Italije, njegov "drug po sudbini".

- Veoma sam radoznao da upoznam njegovu ličnost. Veoma ga cenim i imam određena iskustva koja bih možda mogao da podelim sa njim. Imam takav osećaj - kazao je premijer Mađarske.


On je naveo i da "u Italiji ima prijatelja Berluskonija".

- Tražio sam od njega dozvolu da se ovoga puta sastanem sa Salvinijem. Pitao sam ga: Jel podržavaš to da se ja sastanem sa Salvinijem. ''Naravno'', odgovorio mi je on (Berluskoni)" - rekao je Orban.

Orban i Salvini su poznati u Evropi po tvrdom stavu prema migrantima.

Ansa je navela da su zona oko tog ugostiteljskog objekta u kojem je Orban ručao i sam restoran ostali otvoreni i za druge ljude koji su ručali u bašti, ali su sve nadgledali policijski agenti u civilu.

Orban će se tokom popodneva sastati sa Salvinijem u zgradi milanske prefekture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading