PRVE REAKCIJE MOSKVE NA UBISTVO ZAHARČENKA: Iza likvidacije stoji ukrajinska služba

Autor: Tanjug

Svet

31.08.2018

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Kijevska partija rata realizuje teroristički scenario, pogoršavajući situaciju u regionu, koja je ionako loša", saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije povodom vesti da je u terorističkom napadu u Donjecku ubijen lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

RepublikaFoto: youtube.com/ Kazzura
Aleksandar Zaharčenko

- Ne ispunivši obećanja u miru, u Kijevu su, očigledno, odlučili da pređu na krvavu borbu - navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da je međunarodna zajednica dužna da zahteva i da kontroliše nepristrasnu istragu o ovom zločinu.

Ruski spoljnopolitički resor je takođe naveo da postoje sve osnove da se smatra da iza ubistva lidera DNR stoji kijevski režim. 

"Zabrinuti smo kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces", izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

"Iza ubistva Zaharčenka stoji Služba bezbednosti Ukrajine. Zaharčenko je imao mnogo planova za razvoj i integraciju DNR" izjavio je poslanik Državne dume Rusije Vodolacki.

Predsednik Narodnog saveta DNR Denis Pušilin: Donjeck će se osvetiti za ovaj zločin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading