RIDAO I PLJUVAO TRAMPA NA MEKEJNOVOJ SAHRANI: Bajden iskoristio priliku da ponovi šta misli o lideru Amerike

Autor:

Svet

31.08.2018

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši potpredsednik SAD Džo Bajden održao je u petak oproštajni govor na komemoraciji republikanskom senatoru iz Arizone Džonu Mekejnu, koji je preminuo u subotu u 81. godini od tumora na mozgu, a tu priliku je iskoristio i da žestoko isproziva lidera Amerike Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden

Iako nije pomenuo ime šefa SAD, američki mediji su istakli kako je svima jasno o kome je Bajden govorio s obzirom na to da je poznato koliko se Tramp i Mekejn nisu voleli. Zbog toga je preminuli senator u političkom testamentu tražio da mu predsednik nikako ne prisustvuje sahrani.

Mekejn ispraćen uz zvuke pesme Frenka Sinatre "Moj put"

- Mekejn je bio oličenje američkih vrednosti. Za razliku od nekih, on nikada nije prikazao manjak pristojnosti i poštovanja - rekao je Bajden kroz suze, aludirajući na nedavne Trampove oštre komentare na Mekejnov račun, kao i na činjenicu da isprva nije hteo da na Beloj kući zastava bude spuštena na pola koplja u senatorovu čast.

Inače, komemoracija Mekejnu je održana u Feniksu pred oko 3.500 ljudi, a služba je završena zvucima pesme Frenka Sinatre "Moj put" (My way).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading