NOVA BOMBA! Ovo najbliskiji ljudi lidera Amerike misle o njemu - MATIS: TRAMP JE ZAOSTAO U RAZVOJU

Autor:

Svet

05.09.2018

17:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejms Matis, američki ministar odbrane i jedan od naizgled najvernijih saveznika šefa SAD Donalda Trampa, rekao je svojevremeno svojim saradnicima da je lider Amerike zaostao u razvoju i da mu je mozak na nivou deteta koje ide u četvrti razred osnovne škole.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džemjs Matis

To otkriće, koja baca potpuno novo svetlo na dešavanja i međuljudske odnose u Beloj kući, obelodanjeno je u novoj knjizi proslavljenog američkog novinara Boba Vudvorda, koji je postao poznat po otkrivanju najveće afere u istoriji SAD, "votergejt". Nakon nje je 1974, podsetimo, nekadašnji lider Amerike Ričard Nikson podneo ostavku.

Vudvord je u delu s naslovom "Strah: Tramp u Beloj kući" osim detalja o stvarnim vezama šefa Bele kuće i Matisa izneo i pregršt drugih intimnih detalja o odnosima predsednika s ostalim saradnicima.

Matis: Nažalost, nekad ne možemo da biramo ko će nam biti predsednik

Prema tvrdnjama novinara, svi oni Trampa, gde god stignu, vređaju i omalovažavaju, baš kao što je učinio i aktuelni šef personala Bele kuće Džon Keli. On, naime, svog "gazdu" često njemu iza leđa naziva idiotom.

- On je idiot. Nema poente ubeđivati ga u nešto. Potpuno je skrenuo sa koloseka - rekao je navodno Keli jednom prilikom, a što je Vudvord otkrio u svojoj knjizi, pozivajući se na brojna svedočenja zaposlenih u rezidenciji lidera Amerike u Vašingtonu.

Slične komentare imao je i Matis.

- Nekad zaista ne možemo da biramo ko će nam biti predsednik - rekao je on.

Keli: On je idiot. Nema poente ubeđivati ga u nešto. Potpuno je skrenuo sa koloseka

Osim toga, on je opisao jednu situaciju u kojoj je Tramp sa svojim advokatom Džonom Daudom imitirao suđenje, radi vežbe, jer je verovao da bi u nekom trenutku mogao da se pojavi pred sudijom u vezi sa istragom o navodnom ruskom mešanju u izbore 2016. Prema napisima iz knjige, predsednik je često bio besan i nekontrolisan prilikom proba.

- Ta stvar je prokleta prevara - govorio je tada Tramp, aludirajući na optužbe da su mu Rusi pomogli da pre dve godine porazi protivkandidatkinju Hilari Klinton.

Podsetimo, "Strah: Tramp u Beloj kući" nije prva knjiga o aktuelnom lideru SAD u kojoj su objavljeni njegovi ispadi. Tako je pre nekoliko meseci pravu buru u čitavom svetu izazvalo delo pisca Majkla Vulfa "Vatra i Bes", u kom je izneseno niz kompromitujućih podataka u vezi sa Trampom i njegovim privatnim životom.

Naredio Matisu da ubije "je*enog Asada"

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Prema navodima iz Vudvordove knjige, Tramp je jednom prilikom naredio svom sekretaru odbrane Džejmsu Matisu da ubije sirijskog predsednika Bašara el Asada nakon što je on navodno izveo napad hemijskim oružjem u svojoj zemlji.

- Hajde da ga ubijemo. Hajde da je... no uradimo to. Pobijmo ih mnogo - rekao je Tramp, na šta mu je Matis odgovorio da ništa od toga neće preduzeti jer moraju da vode mnogo odmereniju politiku.

 

Tramp: Obične laži i izmišljotine

Portparolka Bele kuće Sara Sanders oglasila se povodom nove Vudvordove knjige, naglasivši da su u pitanju neviđene laži, što je ubrzo potvrdio i šef SAD Donald Tramp.

- Ta knjiga je već diskreditovana i navode iz nje su negirali i Matis i Keli. Sve te rečenice su jedna ogromna prevara. Vudvord je demokrata, pogledajte samo vreme kad je ovo objavio - napisao je Tramp na Tviteru, aludirajući na to da su za oktobar najavljeni izbori za Kongres, koji će biti veliki test za Trampa

I oni su ga pljuvali
- Reks Tilerson, bivši državni sekretar: Tramp je je*eni moron!
- Džon Daud, bivši Trampov advokat: On je je*eni lažov!
- Geri Kon, bivši ekonomski savetnik: On je profesionalni lažov!

* tvrdnje iz Vudvordove knjige

RepublikaFoto: Tanjug

Benon nazvao Ivanku nesposobnom

Stiv Benon, bivši Trampov strateg, jednom prilikom je, tvrdi novinar Vudvord, napao ćerku predsednika, Ivanku Tramp, i nazvao je beskorisnom.

- Šetkaš se okolo kao da imaš moć. U stvari si običan deo osoblja. Ti si ništa ovde - vikao je navodno Benon, na šta mu je Trampova miljenica uzvratila: "Ja nisam osoblje. Ja sam prva ćerka i nikada neću biti samo osoblje".

Ovako je Tramp govorio o...
- bivšem predsedniku Obami: On je slabašni ku*ac!
- Rudolfu Đulijaniju, ličnom advokatu: Ti si bebica, Rudi. Nikada me niko tako loše nije branio na sudu. Kada ćeš postati čovek
- Mekmasteru, bivšem savetniku za bezbednost: Oblačiš se kao prodavac piva

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading