JA ZNAM LJUDE KOJE SU OPTUŽILI DA SU TROVAČI: Putin zaprepastio Britance tvrdnjama o slučaju "Skripalj!"

Autor:

Svet

12.09.2018

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef Kremlja Vladimir Putin zaprepastio je britansku, ali i svetsku javnost, tvrdnjama da Moskva odlično zna ko su Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, Rusi koje je britanska premijerka Tereza Mej optužila da su nervnim agensom novičokom 4. marta u britanskom gradu Solsberiju pokušali da ubiju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju.

Vladimir Putin

Osim što je otkrio kako su dvojica muškaraca obični civili, a ne agenti elitne ruske službe GRU, Putin je žestoko isprozivao London zbog neprofesionalnosti i fabrikovanja dokaza protiv Moskve u aferi "Skripalj".

Nameru ruskog lidera da stavi Britance gde im je mesto među prvima je razumeo list Dejli mejl, koji je izjave šefa Kremlja objavio pod naslovom: "Putin ismeva Britaniju".

Putin: Njih dvojica su obični civili, u vezi sa njima nema ništa kriminalno

Najviše su ih zabolele Putinove reči da su službe njegove zemlje otkrile gde su Petrov i Boširov, kao i da se nada da će njih dvojica uskoro u medijima objasniti šta se zapravo dogodilo.

- U vezi sa njima ne postoji ništa kriminalno - poručio je Putin o dvojici ruskih državljana za koje su Britanci nedavno obelodanili kako su 2. marta iz Moskve došli u Britaniju, a da su zabranjeni nervni agens novičok doneli u lažnoj bočici parfema.

Povodom tih optužbi London nije izneo nijedan dokaz, osim snimaka bezbednosnih kamera, za koje se ispostavilo da su lažirani, jer Petrov i Boširov nisu mogli da u identično vreme prođu kroz gejt na aerodromu.

Skotland Jard tvrdi da su se ovako kretali trovači

2. mart, petak 

- 15.00 - Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov stigli su na Getvik aerodrom iz Moskve

- 17.40 - stigli su vozom na Viktorija stanicu u Londonu

- 19.00 - odseli su u londonskom "Siti stej" hotelu

3. mart, subota

- 11.00 - napustili su hotel i železnicom otišli na stanicu Voterlu

- 14.25 - uhvatili su voz za Solsberi

- 16.10 - nakon što su izveli ispitivanje, napustili su grad

- 20.05 - vratili su se u londonski hotel

4. mart, nedelja

- 8.00 - na isti način su iz hotela otišli u Solsberi i novičokom kontaminirali vrata Skripaljeve kuće

- 16.45 - vratili su se na stanicu Voterlu

- 18.30 - ukrcali su se na podzemni voz za londonski aerodrom Hitrou

- 22.30 - Odleteli su iz Londona i vratili se u Moskvu letom "Aeroflota" SU2585

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Galovej: Afera "Skripalj" eksplodiraće u Siriji

Britanski političar Džordž Galovej, koji je skoro 30 godina bio član parlamenta Ujedinjenog kraljevstva, smatra da će udarne izjave i optužbe zapada na račun Ruske Federacije povodom afere "Skripalj" doživeti eksploziju u narednim danima na sirijskom tlu, gde je moćna osovina SAD/Britanija spremna na paljbu. Naime, prema tvrdnjama Galoveja, Zapad koristi Skripaljeve da bi provocirao Moskvu, ali i da bi joj skrenuo pažnju i zadao joj završni udarac u sirijskoj provinciji Idlib, odakle ruske snage u saradnji sa sirijskom armijom Bašara el Asada žele da očiste preostale ekstremiste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading