Progovorili Rusi optuženi za napad nervnim agensom u Solsberiju: BILI SMO TURISTI U BRITANIJI, A NE TROVAČI SKRIPALJEVIH

Autor: Republika

Svet

14.09.2018

05:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusi Ruslan Boširov i Aleksandar Petrov, koje je prošle nedelje vlada premijerke Britanije Tereze Mej etiketirala kao napadače koji su 4. marta u britanskom Soslberiju nervnim agensom novičokom otrovali bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju, prvi put su progovorili o tim teškim optužbama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Skripalj

To se dogodilo dan nakon što je šef Kremlja Vladimir Putin potvrdio kako su njih dvojica nađeni i da će uskoro izaći u javnost sa svojom pričom.

Boširov i Petrov: Život nam se pretvorio u pakao nakon što su nas Britanci optužili da smo ruski agent

- U Solsberiju smo se zatekli kao turisti. Otišli smo tamo da bismo videli njegovu čuvenu katedralu, toranj i sat. Međutim, zatekli smo samo blato i sneg jer je u martu još bilo veoma hladno. Zato smo se u London vratili posle samo pola sata - ispričali su oni za Raša tudej nakon što je britanska policija u sredu objavila detaljnu hronologiju njihovog kretanja, po čemu se videlo da su u Britaniji ukupno proveli tri dana i za to vreme dvaput bili u Solsberiju.

- Nismo imali pojma da smo prošli pored Skripaljeve kuće jer nismo znali ko je taj čovek - odlučno je rekao Petrov i naveo kako im je britanska policija podmetnula bočicu s lažnim ženskim parfemom, tvrdeći kasnije da je u njoj bio otrov novičok.

- Suludo je pomisliti da dvojica muškaraca nose ženski parfem - naveli su oni, ističući i kako im se život pretvorio u pakao nakon što su ih Britanci optužili da su ruski agenti.

- Sve se preokrenulo, više ne znamo šta da radimo. Bojimo se da izađemo, kao i za porodice - priznao je Boširov i ponovio da se obojica bave prodajom namirnica za sportiste.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading