Florens oslabio na nivo tropske oluje, prve ŽRTVE BILE MAJKA I BEBA

Autor: Tanjug

Svet

14.09.2018

22:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Uragan "Florens" oslabio je na nivo tropske oluje", saopštio je Američki Nacionalni centar za uragane, upozorivši da to nevreme i dalje preti Severnoj i Južnoj Karolini snažnim vetrovima i katastrofalnim rečnim poplavama.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Florens razorio Severnu Karolinu


"Florens" se trenutno nalazi na 45 kilometara severoistočno od Mertl Biča, grada u Južnoj Karolini, dok brizna vetrova iznosi 110 kilometara po času, navode iz centra, čije je sedište u Majamiju.

"Značajno slabljenje se predviđa tokom vikenda i početkom naredne nedelje dok se Florens kreće dublje ka unutrašnjosti kopna", dodaje Nacionalni centar za uragane.


Kako predviđa, srce "Florensa" preći će preko krajnjeg jugoistoka Severne Karoline u petak uveče po lokalnom vremenu, dok će krajnji istok Južne Karoline zahvatiti u petak uveče i u subotu ujutru po lokalnom vremenu, prenosi Rojters. 

Kako je ranije javio AP, majka i beba iz Severne Karoline prve su žrtve uragana Florens. Oni su poginuli kada je drvo palo na njihovu kuću, dok je otac prevezen u bolnicu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading