PUTIN RAZGOVARAO SA MERKELOVOM: Pored Sirije i Ukrajine, pričali o još jednoj GORUĆOJ TEMI

Autor: Tanjug

Svet

19.09.2018

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel o rešavanju sukoba u Siriji i situaciji u Ukrajini, ali i o negativnim tendencijama na globalnom finansijskom tržištu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin i Angela Merkel

- Ruski predsednik je obavestio nemačku kancelarku Merkel o sporazumu između Rusije i Turske o stabilizacionim naporima u zoni deeskalacije u Idlibu, koji je sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom postigao 17. septembra u Sočiju - saopštio je Kremlj, prenosi Tas s.

Putin i Merkelova danas su razgovarali i o Ukrajini i izrazili rešenost da nastave rad u okviru takozvanog Normandijskoj kvarteta.


Takođe su razgovarali o potrebi da Kijev obezbedi specijalni status Donbasu na istoku Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Tema današnjeg razgovora ruskog predsednika i nemačke kancelarke bilo je i prevazilaženje negativnih tendencija na globalnom finansijskom tržištu.

Razgovor je održan na inicijativu nemačke strane, a sagovornici su se saglasili da "nastave kontakte na raznim nivoima", zaključuje se u saopštenju Kremlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading