Rohani opasno zapretio Trampu: PROĆI ĆEŠ KAO SADAM HUSEIN!

Autor: Agencije, Republika

Svet

22.09.2018

08:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iranski predsednik Hasan Rohani izjavio je da predsednik SAD Donald Tramp neće uspeti da ostvari svoj cilj u sukobu s Iranom, baš kako to nije uspelo ni nekadašnjem iračkom vođi Sadamu Huseinu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pretnje Trampu i Americi

Rojters navodi da je Rohani aludirao na rat dve bliskoistočne sile osamdesetih godina prošlog veka.

- Isto će se dogoditi i Trampu. Amerika će doživeti istu sudbinu kao i Sadam Husein - poručio je Rohani u govoru koji je prenošen uživo na iranskoj državnoj televiziji povodom godišnjice početka iransko-iračkog rata koji je trajao od 1980. do 1988. godine.

- Iran neće odustati od odbrambenog naoružanja, uključujući naše rakete zbog kojih Amerika toliko besni - dodao je Rohani.

Zarif: Trampova administracija je pretnja po Bliski Istok

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif poručio je sinoć preko Tvitera da administracija američkog predsednika predstavlja pretnju po Bliski Istok i uopšte za globalnu zajednicu.

- Istina je da postoji stvarna pretnja po naš region i po međunarodni mir i bezbednost. Ta pretnja dolazi od osećaja Trampove administracije da su povlašćeni da destabilizuju svet, zajedno sa saučesnicima u našem regionu - poručio je Zarif.

On je istakao da SAD moraju da počnu da se "ponašaju kao normalna država", prenosi Rojters.

Tenzije između Irana i Vašintona su povišene nakon što je Tramp u maju povukao SAD iz sporazuma postignutog 2015. godine između Teherana i svetskih sila, nakon čega je prošlog meseca uveo sankcije Islamskoj Republici.

Iran je u proteklih nekoliko sedmica sugerisao da bi kao odgovor na sankcije Amerike mogao da preduzme vojnu akciju u Persijskom zalivu kako bi sprečio izvoz nafte iz drugih država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading