HEJLIJEVA ODBACILA "UPIRANJE PRSTOM U SAD: Neka Iran pogleda bliže svojoj kući

Autor: Tanjug

Svet

23.09.2018

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka ambasadorka u UN Niki Hejli odbacila je danas iransko "upiranje prstom" u Vašington zbog smrtonosnog napada na paradi, te rekla da iranski lideri treba da "pogledaju bliže svojoj kući". Upitana da prokomentariše izjavu iranskog predsednika Hasana Ruhanija, Hejli je rekla da "on treba da pogleda u svoju bazu da bi saznao odakle je to došlo".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Niki Hejli
- Može da nas krivi koliko hoće. Ono što treba da uradi je da pogleda u ogledalo - rekla je ona. Rohani je ranije danas rekao da SAD žele da stvore nesigurnost u Islamskoj Republici Irani.

To je kazao dan nakon što je u napadu izvedenom na vojnoj paradi u Iranu ubijeno 12 pripadnika elitne Revolucionarne garde.

Rohani je, u obraćanju uoči polaska za Njujork gde će prisustvovati zasedanju Generalne skupštine UN, optužio zalivske države koje podržava Vašington za pružanje finansijske i vojne podrške antivladinim grupama etničkih Arapa.

Jučerašnji napad na vojnoj paradi, u kojem je ukupno ubijeno 25 ljudi, jedan je od najgorih ikada izvršenih na Revolucionarnu gardu, smatra Rojters i dodaje da će pojačati napetosti između Irana i njegovog regionalnog rivala Saudijske Arabije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading