PRIJATELJ SRBIJE! Lavrov: Podržaćemo odluku prihvatljivu Beogradu

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

28.09.2018

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Rusija poziva Beograd i Prištinu na dijalog i podržaće odluku koja će biti prihvatljiva za Srbiju", izjavio je u petak šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

RepublikaFoto: Tanjug
Sergej Lavrov

- Uznemireni smo težnjom da se otvori još jedan kanal konfrontacije u Evropi - ovoga puta na Balkanu. Države u regionu uporno uvlače u NATO. Ponavljajući mantre o nedopustivosti mešanja u njihove unutrašnje stvari, lideri Evrope i Amerike agituju za stupanje balkanskih zemalja u Severnoatlantsku alijansu - rekao je Lavrov obraćajući se Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija u Njujorku. 

Lavrov je podsetio da se na Kosovu "međunarodno vojno prisustvo koje je odobrio Savet bezbednosti UN transformiše u američku bazu".

- Stvaraju se kosovske oružane snage. Sporazum Beograda i Prištine postignut uz posredstvo Evropske unije se ne ispunjava. Rusija poziva strane na dijalog u skladu s principima rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN i podržaće ono rešenje koje će biti prihvatljivo za Srbiju - dodao je ruski ministar. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (40)

Loading
Jezdimir

28.09.2018 19:50

Izgleda da kod mnogih stvari Rusija ima uravnoteženiji pristup problemima nego mnoge druge zemlje.

milena

28.09.2018 19:55

Srbija zasluzno dobija podrsku...

Nina

28.09.2018 19:56

Ja veoma postujem Sergeja Lavrova....

Laki

28.09.2018 19:57

Ja izuzetno postujem Sergeja Lavrova....