VELEOBRT! Ipak ćorak: Ništa od dogovora EU i Britanije

Autor: Tanjug

Svet

14.10.2018

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije izjavio je da je u razgovoru koji je danas imao sa britanskim ministrom za Bregzit Dominikom Rabom nije postignut dogovor o otvorenim pitanjima. Barnije je rekao da su, "uprkos intenzivnim naporima, neka ključna pitanja i dalje otvorena" u pregovorima o razlazu EU i Britanije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Barnije se sa britanskim pregovaračem za Bregzit Dominikom Rabom sastao u Briselu, podseća AP. 

Razgovor je izazvao glasine da se bliži postizanje sporazuma o dogovoru o Bregzitu, ali je Barnije rekao da je budućnost granice na irskom ostrvu i dalje ozbiljna prereka. 


Prema njegovim rečima, izbegavanje čvrste granice između Republike Irske i Severne Irske, koja pripada Ujedinjenom Kraljevstvu, jedno je od nerešenih pitanja.

Briselski sajt politico.eu javio je ranije danas, pozivajući se na troje diplomata EU, da su pregovarači u Briselu postigli dogovor o sporazumu o izlasku Britanije iz EU, koji bi obezbedio bezbedan izlazak zemlje iz bloka, uz postojanje tranzicionog perioda kako bi se sprečili ekonomski šokovi. 

Rojters je, međutim, kasnije objavio, pozivajući se na dvoje diplomata EU, da je ambasadorima 27 država članica EU danas rečeno da još nije postignut dogovor sa Britanijom o uslovima izlaska te zemlje iz bloka. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading