GORBAČOV UPOZORAVA: Američko napuštanje nuklearnog sporazuma - KOBNA GREŠKA

Autor: Tanjug

Svet

21.10.2018

15:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši sovjetski lider Mihail Gorbačov, koji je 1987. godine zajedno sa tadašnjim predsednikom SAD Ronaldom Reganom potpisao Sporazum o nuklearnim snagama srednjeg dometa, nazvao je danas "greškom" plan aktuelnog šefa Bele kuće Donalda Trampa da napusti taj sporazum.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mihail Gorbačov

Rojters prenosi da je ruska agencija Interfaks objavila da je Gorbačov poručio da "ni pod kojim okolnostima ne bi trebalo da raskidamo stare sporazume o razoružanju".

- Da li oni u Vašingtonu zaista ne razumeju kuda bi ovo moglo da vodi? Napuštanje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa je greška - kazao je Gorbačov.


Tramp je u subotu rekao da će istupiti iz tog sporazuma jer ga Rusija, kako je naveo, "godinama" krši i jer taj dokument sprečava SAD da razvija novo oružje.

Sporazum zabranjuje SAD i Rusiji da poseduju, proizvode i testiraju krstareće rakete sa kopna u dometu od 500 do 5.500 kilometra.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading