KONAČNO! POTVRDILI GDE JE TELO NOVINARA: Rasparčan na glavu, trup i noge pa bačen u bunar!

Autor:

Svet

26.10.2018

20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saudijskog novinara Džamala Kašogija, koji je brutalno usmrćen 2. oktobra u konzulatu svoje zemlje u turskom gradu Istanbulu, njegove ubice su rasparčale na tri dela - na glavu, trup i noge, a zatim ostatke ubacili u kofere i torbe i u panici ih bacili u bunar dvorišta rezidencije konzula Saudijske Arabije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džamal Kašogi

Tu potvrdu, da se telo definitivno nalazi nedaleko od mesta gde je dopisnik američkog Vašington posta mučen, pa smaknut, dao je turski list Jenišafak riports, pozivajući se na svedočenja istražitelja upućenih u proces.

- Novinar je ubijan skoro dva sata, a telo je bačeno u panici, verovatno zato što su oni koji su uklanjali tragove shvatili da će biti otkriveni - navodi medij i dodaje da je telo tako završilo u bunaru dubokom 12 metara, za koji turska policija još nije dobila dozvolu Saudijske Arabije da bude pretražen.

- Komadići sa leša nađeni su i u sobi za sastanke u konzulatu - tvrde navodno istražitelji koji su skoro dve nedelje nakon nestanka novinara s dozvolom ušli u saudijski konzulat u Istanbulu i otkrili da se tamo dogodilo nešto zastrašujuće.

Otkriveno da je Kašogi pao u nemilost princa Salmana još 2015. jer je hteo da počne da radi sa njegovim moćnim neprijateljem princem Alvalidom

Na osnovu njihovih nalaza, koji još nisu obelodanjeni u potpunosti, tužitelji su zatražili od Saudijske Arabije da im dozvoli da u bunaru u sklopu njihovog diplomatskog predstavništva analiziraju vodu. To se, međutim, nije dogodilo ni nakon više od 20 dana od nestanka novinara, s obzirom na to da je Arabija najpre negirala da je on usmrćen, a i dalje odbija da saopšti da li zna gde je njegovo telo.

U međuvremenu je i direktorka američkog FBI dobila pristup dokaznom materijalu koji su sakupili Turci i preslušala snimak na kom se čuje kako 15 saudijskih monstruma u konzulatu brutalno muče, seku na živo i ubijaju nesrećnog Kašogija.

U petak, inače, britanski list Dejli mejl otkriva da je novinar još 2015. pao u nemilost kraljevske porodice u svojoj domovini, i to najpre prestolonaslednika princa Salmana. Razlog za to je navodno što je u to vreme radio za njega, a pokušao je da ga vrbuje i princ Alvalid, veliki suparnik mladog kraljevića. Alvalid je jedan od najbogatijih Saudijaca, koji je tražio od Kašogija da počne da vodi njegovu TV stanicu u Bahreinu, iako je znao da je novinar privržen Salmanu. Tako se, prema tvrdnjama kanadskog biznismena Alana Bendera, inače prijatelja ubijenog novinara, Kašogi našao u vatri između suprostavljenih frakcija unutar kraljevske porodice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading