PUTIN O RASTUĆOJ RUSOFOBIJI: Takva politika je opasna i puna teških posledica

Autor: blic.rs, Republika

Svet

01.11.2018

20:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da korišćenje primitivnog nacionalizma i antiruske pristrasnosti na prostoru nekadašnjeg Sovjetskog Saveza, uz mešanje u crkveni život, nosi ozbiljne posledice.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Putin je tokom godišnjeg zasedanja Svetskog ruskog narodnog sabora rekao da su vidljivi napori da svet bude prepravljen i uništene vrednosti civilizacije, kao i kulturni i istorijski prostori koji su se vekovima razvijali.

- Cilj je da budu stvoreni razni bezlični protektorati, jer je razjedinjenim narodima, kojima je oduzeto nacionalno pamćenje i koji su svedeni na status vazala, lakše upravljati i pogodniji su za to - istakao je Putin i dodao da je takve narode lakše koristiti kao "čip za pregovore" u korist tuđih interesa.

Putin je naveo da žali zbog činjenice da je ovakav trend prisutan u mnogim područjima na svetu, uključujući teritoriju bivšeg Sovjetskog Saveza, javio je TASS.

- Koriste se sirovi nacionalizam, rusofobija i nečuveno miješanje u crkveni život. Takva politika je opasna i puna je teških posledica - rekao je Putin.

Predsednik Rusije napomenuo je da samo ujedinjeno i konsolidovano društvo može da se odupre najozbiljnijim izazovima u istoriji, postigne stvarni napredak, ostvari izuzetne rezultate, odupre se bilo kakvom pritisku spolja, zadrži suverenitet i ojača duhovno i istorijsko srodstvo.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading