TRAMP ZA VIKEND U BEOGRADU! Poseta dočekana na KRV I NOŽ

Autor: alo.rs

Svet

03.11.2018

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Donald Tramp ponovo se našao na udaru tamošnjih medija, ovog puta jer se odlučio da poseti Beograd!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp

- Predsednik je najčešće putovao u države koje su "bele", sa manje obrazovanim stanovištvom, i koji imaju menja primanja od ostatka SAD. To je znak da želi da podstakne istu grupu glasača koju su pomogli da dođe do pobede na izborima 2016. godine - piše "Vašington post".

Tramp u većini slučajeva izbegava velike metropole zarad manjih gradova, piše vašigtonski list, jedan od mejnstrim medija koji prednjače u napadima na američkog predsednika.

- Kada Tramp stigne u Beograd u subotu, istorijski zapisi pokazuju da će biti tek drugi predsednik koji će posetiti grad u Montani, nazvan po glavnom gradu Srbije. Pre njega to je učinio samo Barak Obama 2009. godine.

Beograd u Montani jedan je od nekoliko američkih gradova koji nose ime prestonice Srbije. Nastao je 1881. godine, kada je izgrađena železnička stanica, a ime "Beograd" dobio je 1906. godine, u znak zahvalnosti prema srpskim investitorima koji su pomogli izgradnju pruge. Prema popisu iz 2010. godine brojao je 7.389 stanovnika.

Ipak, ova poseta dočekana je u američkim medijima na krv i nož, a najviše mu zameraju što posećuje mesta koja nisu veliki gradovi, i u kojima u proseku žive ljudi sa manjim stepenima obrazovanja, primanjima, kao što čine večinski belo stanovništvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading