(VIDEO) NATO SE ŽEŠĆE OBRUKAO: Na vežbama u Norveškoj došlo do sudara fregate i tankera

Autor: informer.rs, Republika

Svet

08.11.2018

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fregata Ratne mornarice Norveške "Helga Ingstad", koja se jutros sudarila sa naftnim tankerom "TS Sola" u području norveške luke Bergen, mogla bi uskoro da potone, saopštila je Spasilačka služba Norveške.

- U pukotinu koja je nastala na brodu u sudaru ulazi više vode, nego što može da se izbaci - rekao je predstavnik Spasilačke službe Norveške Ejrik Vale.

Nakon sudara sa tankerom komandir je usmerio fregatu ka obali, pokušavši da je nasuče i tako je spasi, ali u tome nije uspeo, pišu norveški mediji.

Nesreća se desila rano jutros u Ejgardenu. U trenutku sudara fregata sa protivraketnim sistemom "Idžis" vraćala se sa velikih vojnih vežbi NATO-a, koje je trebalo da budu održane u Norveškoj i duž njene obale.

Na brodu se nalazilo 137 osoba. Vlasti su počele spasilačku operaciju, evakuisano je 127 osoba, od koji je sedmoro povređeno.

Trenutno se na fregati nalazi deset ljudi koji drže kontrolu nad brodom. Članovi posade tankera nisu povređeni.

Podsetimo, grupa američkih brodova, na čelu sa nosačem aviona "Hari Truman", zbog jake bure u severnom Atlantiku bila je prinuđena da pre vremena napusti područje u kojem se održavaju velike vojne vežbe NATO-a "Trajdent džankčer 2018".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading