(HIT VIDEO) Stogodišnja baba venčala Makrona sa Merkelovom

Autor: Republika

Svet

13.11.2018

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron i nemačka kancelarka Angela Merkel u međusobnim susretima često odaju utisak veoma prijateljskog odnosa, što je očigledno prevarilo jednu gospođu u Kompjenju, na severu Francuske, da su dva državnika u stvari bračni par. Mada je i činjenica da gospođa ima više od 100 godina svakako imala udela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Makron i Merkelova

Obeležavanje stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata okupilo je brojne svetske lidere, ali i veliki broj građana, koji je izašao na ulice da oda počast poginulima, ali i proslavi kraj rata koji je odneo oko 40 miliona života.

Dok je stajala na kiši, čekajući početak svečanosti u Kompjenju, Polet Monije se rukovala sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a onda okrenula i prema nemačkoj kancelarki, Angeli Merkel.

Na sekundu pomalo zbunjena, Merkelova se brzo nasmešila i na nemačkom rekla starici: „Ja sam nemačka kancelarka“, što je prevedeno Monijeovoj.

Kada je drugi put postavila isto pitanje, Merkelova se približila i starici na uho na francuskom rekla: "Je suis chancelière allemande" (ja sam nemačka kancelarka).

Svečanost je očigledno bila veoma emotivna za Polet, koja je bila jedna od hiljadu ljudi pozvanih da prisustvuje obeležavanju u koja je stajala u prvom redu.

- Gospodine Makron! Nije moguće. Mala starica poput mene se rukuje sa predsednikom republike. Ovo je fantastično. Fantastično! Nemojte da zaplačem - rekla je Polet.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading