Evo šta je Putin zapravo poručio Tačiju u Parizu

Autor: Republika

Svet

14.11.2018

11:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin je kratko razgovarao sa predsednikom privremenih institucija tzv. Kosova Hašimom Tačijem u Parizu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

On je ukazao Tačiju da Priština treba da postigne konsenzus sa Beogradom i rekao mu da će Rusija podržati zajedničku odluku Beograda i Prištine, saopštio je portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

Podsetimo, takozvani kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da je ruskom predsedniku Vladimiru Putinu tokom susreta u Parizu rekao da nisu "ni prijatelji ni neprijatelji", a da je Putin navodno rekao da je "promena ruskog stava prema Kosovu osetljivo pitanje".

Francuski mediji pišu o skandaloznom rasporedu sedenja na obeležavanju Dana primirja u Parizu, kada se Tači našao odmah iza leđa Putinu.

Albanski lobisti su, kako se saznaje, platili čak 25 miliona evra da bi predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači na obeležavanju stogodišnjice od savezničke pobede u Prvom svetskom ratu sedeo u drugom redu, odmah iza ruskog lidera Putina. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading