Bela kuća zvanično otpustila hrvatsku ustašicu: Šut karta za Miru Rikardel

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.11.2018

09:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bela kuća smenila je zamenicu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Miru Rikardel nakon što je prva dama SAD Melanija Tramp rekla da ona ne zaslužuje da radi za njenog supruga, predsednika Donalda Trampa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Donald Tramp i Melanija Tramp

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je saopštila da će Rikardel "nastaviti da podržava predsednika u trenutku kada napušta Belu kuću na novom poslu u administraciji".

Sanders, međutim, nije precizirala koji je novi posao Mire Rikardel, preneo je Rojters.

Portparolka kancelarije prve dame Stefani Grišam izjavila je ranije da je Melanija Tramp zatražila da Bela kuća prekine saradnju Rikardel.

Inače, Rikardel, rođena kao Radielović, poreklom je Hrvatica, a za zamenicu američkog savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona imenovana je ranije ove godine. 

- Stav kancelarije prve dame je da ona više ne zaslužuje čast da služi u Beloj kući - rekla je Stefani Grišam.

Od 1989. do 1996. godine Mira Rikardel je bila pomoćnica lidera republikanaca u američkom Senatu Boba Dola, a zbog hrvatskog porekla optuživali su je da pokušava da utiče na Dola da zauzme antisrpski stav.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading