Kim pravi nove bojeve glave

Autor: b92.net, Republika

Svet

23.08.2017

06:40 >> 06:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Severne Koreje Kim Džong-un naložio novu proizvodnju motora i bojevih glava za interkontinentalne balističke rakete (ICBM), prenose mediji te zemlje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Napetost zbog nuklearnog i balističkog programa Severne Koreje porasla je poslednjih meseci, pošto je ta zemlja u julu sprovela dve probe rakete ICBM, koje bi mogle da pogode američku teritoriju.

Vašington i Pjongjang su potom razmeli oštru retoriku, ali je ta retorika od skora ublažena, iako su SAD i Južna Koreja počele redovne godišnje zajedničke vojne vežbe koje Severna Koreja smatra pretnjom i pripremom za invaziju. 


Američki predsednik Donald Tramp je potom izjavio da je njegova oštra retorika urodila plodom i da je Kim Džong Un počeo da poštuje SAD. 

KCNA prenela je da je Kim ove nedelje obišao Institut za proizvodnju hemijskih materija koji proizvodu rakete.

- Kim je naložio institutu da proizvede više motora i bojevih glava - dodala je agencija. 


Stručnjaci još ne znaju tačno da li Severna Koreja ima dovoljno razvijenu tehnologiju da njene rakete nose bojeve glave. 

Balistički i nuklearni program te zemlje zabranjen je ranijim rezolucijama Saveta bezbednosti UN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading