Venecuela obećava žestok odgovor Americi! (VIDEO)

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

26.08.2017

06:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Venecuele se sprema da čvrsto odgovori na američke sankcije, izjavio je predsednik južnokorejske republike Nikolas Maduro.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro na pres konferenciji objašnjava svoje namere

- U narednim minutima izaći ćemo sa veoma važnim saopštenjem kako bismo sa dostojanstvom i čvrstinom odgovorili na nezakonite sankcije koje su SAD uvele protiv venecuelanskog naroda - rekao je Maduro na videu koji je objavljen na tviteru.

- Oslobodićemo se od ucene dolarima, američkim finansiranjem. Moraćemo se žrtvovati — to ćemo i uraditi, ali ćemo zaštititi državu - naglasio je Maduro. Po njegovim rečima, republika treba da preduzme mere kako bi se "slomio mehanizam blokade".

- Hegemonija SAD u svetu će se završiti, već se završava, dok će Venecuela ići napred, biti u avangardi - rekao je venecuelanski lider.

Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je 25. avgusta ukaz kojim se uvode finansijske sankcije protiv Karakasa. Kako je izjavio novinarima predstavnik Bele kuće, Vašington će nastaviti da vrši pritisak na Madura, dok on "ne prestane da ugnjetava narod".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading