SEVERNA KOREJA PRIZNALA: Ispalili smo raketu, biće ih još!

Autor: Tanjug

Svet

30.08.2017

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Severna Koreja je potvrdila da je u utorak ispalila raketu koja je preletela Japan, i da je pogodila ciljane vode u Tihom okeanu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pjongjang ispalio je raketu u utorak, i ne planira da s time završi

Raketa "hvasong-12" srednjeg dometa, čije lansiranje je nadgledao severnokorejski lider Kim Džong-un, "presekla je nebo iznad ostrva Hokaido i rta Erimo duž unapred određene putanje leta i tačno je pogodila ciljane vode u severnom Tihom okeanu", izvestila je severnokorejska novinska agencija KCNA.

- Vežba nije uticala na bezbednost susednih zemalja -  prenosi KCNA, dodajući da je severnokorejski predsednik izrazio "veliko zadovoljstvo" zbog lansiranja rakete.

- Biće još lansiranja balističkih raketa u kojima će Tihi okean biti meta i u budućnosti - prenela je KCNA, citirajući Kima.


Raketa je, prema navodima južnokorejske vojske, ispaljena iz regiona u blizini Pjongjanga oko šest sati ujutru po lokalnom vremenu, letela je oko 2.700 kilometara i dostigla visinu od 550 kilometara.

Pjongjang je ispalio raketu u utorak rano ujutru po lokalnom vremenu, preneo je Rojters, podsećajući da je 2009. godine poslednji put projektil koji je ispalila Severna Koreja preletao Japan.

U svetu je zavladala zabrinutost usled najnovije eskalacije krize na Korejskom poluostrvu, nakon što je Pjongjang lansirao raketu koja je preletela Japan i pala u Tihi okean. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading