Amerikanci vide Soroša kao teroristu

Autor: Tanjug

Svet

01.09.2017

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 70 hiljada ljudi potpisalo je peticiju tražeći od predsednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trampa da proglasi američkog milijardera Džordža Soroša teroristom, navodi se u tekstu peticije na veb-sajtu Bele kuće.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Amerikanci traže da se Sorošu oduzme imovina

U ovom trenutku, peticiju je potpisalo 70.502 osobe. Da bi peticija došla na razmatranje u Belu kuću, potrebno je da se prikupi još manje od 30 hiljada potpisa do 19. septembra 2017. godine.

U tekstu peticije se navodi da je "Džordž Soroš namerno i stalno pokušavao da destabilizuje i izvrši druge akte nasilja protiv Sjedinjenih Američkih Država i njenih građana".

U vezi sa tim, kako smatraju potpisnici peticije, "savezna vlada SAD i Ministarstvo pravde moraju odmah da proglase Džordža Soroša i sve njegove organizacije i njihove članove teroristima" i "oduzmu svu njegovu ličnu imovinu i aktive u okviru Zakona o konfiskaciji građanske imovine". 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading