Novo ZLO JURCA KA AMERICI munjevitom brzinom! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

05.09.2017

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan Irma, kreće se ka Karibima i južnoj obali SAD i prerastao je u četvrtu kategoriju. Ostrva koja su mu na putu su pod opsadom i spremaju se za dolazak opasne oluje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Amerikanci se posle Harvija spremaju za još veće zlo

Američki centar za uragane izdao je upozorenje za više područja, među njima su Livordova ostrva, Britanska i Devičanska ostrva, Portoriko i 12 ostrva među kojima su Antigva, Barbuda, Angvila, Monserat, Sen Marten, Saba. 

Na Haitiju je izdato upozorenje da se uragan očekuje u naredna tri dana. U Portoriku proglašeno je vanredno stanje, zatvorene su škole, a guverner je saopštio da će biti otvorena skloništa u koja mogu da prime do 62.000 osoba.

ŠTA JE ČETVRTA KATEGORIJA URAGANA?

Uragan četvrte, od ukupno pet kategorija prema Safir-Simpsonovoj skali, znači vetar brzine od 209 do 251 kilometra na sat sa katastrofalnim ishodima. To podrazumeva čupanje stabala, kidanje vodova, nestanak struje i vode, kao i uništavanje imovine.

KADA STIŽE IRMA?

Irma, trenutno razvija vetar brzine od 215 kilometara na sat i predstavlja pretnju i za američku Istočnu obalu i Floridu, koja je sinoć proglasila vanredno stanje, a prema očekivanjima Centra, očekuje se da u utorak uveče ili sredu ujutru stigne do Livardovih ostrva, a do subote na Floridu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading