ERDOGAN: Turska nije predjelo za nemačke izbore

Autor: Tanjug

Svet

06.09.2017

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan ponovo je pozvao Evropsku uniju da odluči da li želi da nastavi pregovore sa Turskom o članstvu u EU ili da ih okonča.

RepublikaFoto: Ap photo
Oštro kritikovao Berlin: Redžep Tajip Erdogan

On je povodom nedavne debate nemačke kancelarke Angele Merkel i njenog protivnika na predsetojećim izborima Martina Šulca o tome kako da se ponašaju prema Turskoj kazao da neće dozvoliti da Turska bude "predjelo" za izbore u Nemačkoj niti za bilo koju drugu državu EU, prenosi AP.

- Na EU je da preduzme naredni korak. Ili da održi obećanje i otvori poglavlje u pretpristupnom procesu ili moraju da kažu da ne žele da nastave razgovore sa Turskom. Ukoliko niste u mogućnosti da tolerišete turske odnose sa EU - izađite i recite i uradite ono što je neophodno - rekao je Erdogan u obraćanju članovima svoje stranke.

Erdogan je apelovao na Turke koji žive u Nemačkoj da ne glasaju za stranke koje je opisao kao "turske neprijatelje", aludirajući na stranke Merkelove i Šulca.

Istovremeno, on se zapitao kako će političari koji ga kritikuju tokom predizborne kampanje moći da ga nakon izbora pogledaju u oči.

"Stil politike koja se vrti oko mene nije od koristi evropskim zemljama. Kako će oni sutra da me pogledaju u oči" zaključio je Erdogan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading