U FRANCUSKOJ OPŠTI HAOS POSLE IRME: Pobeglo 250 zatvorenika!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

10.09.2017

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuska vlada šalje još stotine vojnika i policajaca da ponovo uspostave red na francuskom delu karipskog ostrva Sveti Martin zbog pljačkanja i haosa posle uragana Irma, u kojem je uništen i ostrvski zatvor iz kojeg je pobeglo 250 zatvorenika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Irma uništila zatvor, robijaši na sloboodi

Uz to, vlada je poručila svim stanovnicima tog dela ostrva da ostanu u zatvorenom prostoru, a za Sen Marten i obližnje karipsko ostrvo Sen Bartelemi, takođe francusko, uputila je meteorološko upozorenje najvišeg stepena u trenutku kada se nova oluja, uragan Hose, spušta na to područje, prenosi AP.

Francuski premijer Eduar Filip saopštio je večeras da Francuska od sutra šalje trupe Legije stranaca, paravojne snage i druga pojačanja na Sen Marten.

Francuska je tamo već poslala nekoliko stotina žandarma, vojnika i drugih pripadnika bezbednosnih snaga, ali je Filip priznao da oni deluju u teškim uslovima i da im je potrebna pomoć.

Na tom ostrvu je uragan Irma usmrtio više ljudi i naneo veliku štetu kućama, električnoj mreži i sistemu vodosnabdevanja.

U međuvremenu, francuski mediji su javili da je ostrvski zatvor u uraganu Irma uništen i da je 250 zatvorenika trenutno na slobodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading