BIZNIS INSAJDER O DOMINACIJI MOSKVE: Pet aduta uz koje će Rusi vladati svetom!

Autor:

Svet

15.09.2017

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

NATO je u potpunoj panici zbog jednih od najmasovnijih vojnih vežbi u novijoj istoriji koje zajedno na istoku Evrope izvode armije Ruske Federacije i Belorusije, a baš u tom trenutku je američki Biznis insajder objavio da ruski predsednik Vladimir Putin tek sprema oružje kojim će ostatku sveta uterati strah u kosti i zagospodariti planetom.

Foto: Tanjug/AP
Njegovog oružja se svi boje: Vladimir Putin

Prema navodima tog lista, reč je o tehnologiji kakva dosad nije upotrebljena za tenkove, avione i razarajuće projektile za komercijalnu upotrebu, a koja je specifična samo za naučnike i vojne stručnjake iz Rusije. Ipak, Biznis insajder navodi da još nema potvrde da će do konstruisanja pet komada dosad neviđenih vojnih aduta zaista i doći.

- Od 2000. i dolaska Putina na vlast, ruska odbrambena industrija je doživela pravu revoluciju. Zbog toga je odlučeno da će se za vojsku izdvajati mnogo veća sredstva nego dosad. Ipak, ta ulaganja uvek su pratili i napumpani, pa čak i apsurdni planovi oko stvaranja oružja budućnosti - navodi američki medij.

Međutim, aktuelna strepnja Alijanse od ruske vojne moći i te kako ide u prilog činjenici da Moskva postaje veoma opasan igrač na svetskoj političkoj sceni, što se verovalo da neće uspeti da ostvari u tako kratkom roku nakon raspada SSSR 1991.

- Članice NATO veoma su zabrinute i praktično drhte zbog rusko-beloruskih vojnih vežbi "Zapad-2017". Pre svega je reč o istočnoevropskim članicama Alijanse, koje strahuju da bi Rusija mogla da ih napadne - navodi nemački Dojče vele, komentarišući manevre za koje NATO tvrdi da je Putin poslao čak 100.000 vojnika na istok Evrope, iako je Kremlj saopštio da je reč o oko 13.000 ljudi.

Inače, ruska i beloruska vojska tokom manevara imaju fiktivne neprijatelje kojima su čak dali i imena - Vajšorija, Lubenija i Vesbarija. Reč je o imaginarnim državama, za koje baltičke zemlje i Poljska panično misle da su to u stvari samo drugačiji nazivi za njih i da ruski predsednik u stvari priprema ofanzivu na njihove teritorije.

- Treba podsetiti da je i situacija sa Krimom (prim. aut. poluostrvo koje se 2014. otcepilo referendumom od Ukrajine i pripojilo Rusiji) počela vojnim vežbama - navodi Dojče vele, dok je iz Kremlja saopšteno da će manevre posmatrati i Putin, i to u ponedeljak iz komandnog centra blizu Sankt Peterburga.

Interesantno je da je objavljeno i kako će se od 18. do 26. septembra u bazi ruske flote u Tihom okeanu održati druga faza rusko-kineskih vojnih vežbi "Nejval Interakšn 2017", zbog kojih bi Zapad podjednako mogao da negoduje.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading