IRAN I RUSIJA IMAJU ISTOG OCA! Oca svih bombi!

Autor: Republika

Svet

16.09.2017

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je ruska armija je u Siriji pobila komandante Islamske države najrazornijim nenukleranim oružjem koje ne poseduje nijedna druga vojska na svetu, a poznata je kao "otac svih bombi", oglasio je Iran.

RepublikaFoto: youtube.com/Defense Updates
Vlasti u Iranu izjavile da imaju bombe tešle 10 tona

Iran ima bombe od 10 tona koje bacaju senku na ne-nuklearno oružje SAD, rekao je komandant Vazdušno-kosmičkih snaga Korpusa čuvara islamske revolucije Amir Ali Hadžizade.

- U našem posedu se nalaze bombe od 10 tona. One mogu biti bačene iz aviona "Iljušin" i veoma su razorne - rekao je Hadžizade.

Ovo oružje nazvao je "ocem svih bombi". 

Inače, termobarična bomba pojačane moći je prvi put testirana 2007. godine i tada su Rusi tvrdili da se "može uporediti s nuklearnom bombom". Radi se o oružju koje je iste klase kao i američka verzija takozvana "majka svih bombi", a koja je nedavno bačena u provinciji Nangarhar u Avganistanu. Krater koji je tada nastao bio je širok više od 300 metara, a sve u tom radijusu je bilo potpuno uništeno. Tada je lider SAD Donald Tramp poručio da je "veoma, veoma ponosan" tom uspešnom akcijom.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading