GDE "MARIJA" PROĐE, TU TRAVA NE RASTE: Sve veći broj žrtava uragana

Autor: Tanjug

Svet

22.09.2017

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uragan Marija krenuo je agresivno na Portoriko. Uništio je mnogobrojne zgrade i ostavio velike delove Portorika bez struje, a i poplavio delove Dominikanske Republike. Usmrtio je 32 osobe i razorio manja karipska ostrva, kao što je Dominika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bez imalo milosti ostavlja pustoš za sobom

Najmanje 15 osoba je stradalo u Portoriku, a medju njima je osam osoba koji su se udavili u mestu Toa Haha udaljenom 32 kilometra od San Huana, izjavio je gradonačelnik tog mesta Bernardo Markez.

Kako prenosi Rojters, u tom mestu je od poplava spašeno više od 4.000 ljudi.

Uragan Marija sada je uragan treće kategorije sa udarima vetra od 205 kilometara na sat, a očekuje se da će zbog kiša koje je uzrokovao, doći i do novih poplava.

Portorikanski spasioci pokušavaju da stignu do zarobljenih žrtava nakon udara uragana Marija, usled čega je došlo do pojave klizišta i nestanka električne energije.

Mnogi okruzi su bez načina komunikacije i još nije jasna razmera štete, prenosi AP, dodavši da je uragan Marija najjači uragan koji je pogodio Portoriko u poslednjih 80 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading