Krvnicima ISIS odbrojani dani!

Autor:

Svet

22.09.2017

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

DAMASK - Snage sirijskog lidera Bašara el Asada i savezničke trupe ruskih vojnika svakim danom sve više stežu obruč oko terorista Islamske države u Siriji! Asadova vojska je toliko napredovala da je čak 87 odsto teritorije oslobođeno od terorista u toj zemlji zahvaćenoj krvavim ratom, a mapu neverovatnih uspeha sirijskih snaga objavilo je ministarstvo odbrane Rusije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Asadove snage napreduju

Kako se navodi, jedini veći rejon koji kontroliše ISIS nalazi se trenutno u dolini reke Eufrat.

- Za nekoliko nedelja pripadnici sirijske vojske uz podršku vazdušno-kosmičkih snaga Rusije postigli su značajne uspehe u oslobađanju teritorije. Tako je sirijska vojska 5. septembra probila trogodišnji blokadu Dajr ez Zura. Ove nedelje su vladine snage uz podršku ruske avijacije prešle Eufrat isteravši militante iz niza rejona i vode ofanzivu na istok. Arapsko-kurdski odredi Demokratskih snaga Sirije i koalicija sa SAD na čelu napadaju uporište džihadista na Eufratu - preneli su mediji, a stiglo je i saopštenje da je ruska podmornica juče u Sredozemlju ispalila krstareće rakete na pozicije Al Kaidinih ekstremista na severozapadu Sirije, dan nakon što su oni ranili tri ruska vojnika.

Jedini veći rejon koji ekstremisti trenutno kontrolišu nalazi se u dolini reke Eufrat

Istovremeno su usledili sastanci visokih ruskih i američkih zvaničnika uprkos neslaganju dve strane jer Moskva podržava zvanične vlasti u Siriji, dok Vašington drži stranu pobunjenika koji pokušavaju da sruše Asada. Oni su sad, međutim, svu silu usmerili na borbu protiv terorista.

- Na tajnim lokacijama smo razmenili mape i informacije o borbenim položajima oko grada Dajr ez Zura u Siriji - saopštio je pukovnik američke vojske Rajan Dilon.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading