Ozbiljne optužbe Rusije: SAD KORISTE IZBEGLICE KAO ŽIVI ŠTIT!

Autor: Tanjug

Svet

06.10.2017

11:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka vojna baza u pustinjskom gradu El -Tanf, koristi sirijske izbeglice kao "ljudski štit" i pretvorila se u "crnu rupu" na sirijsko-jordanskoj granici, iz koje izlaze grupe pripadnika takozvane Islamske države (ID) da bi izvodile sabotaže i terorističke napade, tvrdi danas portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Američka vojska ne štedi izbeglice

- Predstavnici Pentagona stalno ponavljaju da američki, britanski i norveški instruktori koji borave tamo, obučavaju vojnike Nove sirijske armije. El Tanf se pretvorio u crnu rupu na sirijsko-jordanskoj granici, a umesto Nove sirijske vojske, mobilišu ID, koja izvodi sabotaže i terorističke napade protiv sirijske vojske i civila - rekao je Konašenkov, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, ilegalno postavljanje te vojne baze na sirijsko-jordanskoj granici u aprilu 2017. godine opravdano je "potrebom za izvođenje operacija protiv ID, međutim nema podataka ni o jednoj američkoj operaciji protiv ID iz te baze".

Konašenkov je rekao da je u kampu Rukban, nedaleko od granice sa Jordanom, smešteno oko 60.000 žena i dece koji su izbegli iz Rake i Deir ez Zora.


- Danas su izbeglice iz Rukbana praktično taoci, odnosno da budem precizniji ''živi štit'' za američku bazu. Takve zaštitne barijere koristili su u Siriji samo oni koji su došli tamo da se bore, a to su teroristi - rekao je on.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, napadi protiv sirijske vojske se izvode iz zone koja je oko 50 kilometara u opsegu El Tanf-a, gde je smeštena američka vojna misija.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading