Pokloni za najmoćnijeg vođu na svetu

Autor:

Svet

07.10.2017

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin u subotu 7. oktobra obeležava 65. rođendan, a kao i svake godine, svetska javnost pita se na koji će način, prema mnogim istraživanjima najmoćniji čovek današnjice, provesti taj dan. Osim toga, spekuliše se kakve će poklone primiti tokom vikenda, i to verovatno iz svih krajeva sveta, kao i da li će neko uspeti da nadmaši dva verovatno dosad najoriginalnija dara šefu Kremlja - tigrića kog je dobio 2008. i erotski kalendar, za koji su 2010. pozirale atraktivne studentkinje novinarstva moskovskog univerziteta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Putine, srećan ti 65. rođendan

Putinu je za 56. rođendan, u vreme kada je bio premijer Ruske Federacije, poklonjena dvomesečna ženka retke vrste sibirskog tigra, koju je on predstavio novinarima u rezidenciji Novo-Ogarjovo nedaleko od Moskve. Tada je, međutim, odbio da kaže od koga je dobio taj vredan poklon. Dve godine kasnije, rusku javnost je podelio potez ruskih studentkinja koje su odlučile da tada takođe premijeru u vidu kalendara poklone fotografije svojih razgolićenih tela. Kalendar je štampan u 50.000 primeraka s naslovom "Srećan rođendan, gospodine Putin", a izazvao je pravi bum u svetskoj javnosti, te su mediji sa svih meridijana naširoko komentarisali provokativni potez mladih Ruskinja. Posebno intrigantne bile su poruke devojaka poput: "Svaka žena želi muškarca kao što ste vi", "Volim te", "Zovi me i uživaj u sadašnjosti" i slično.

Putin je 2013. rođendan proveo na samitu zemalja APEC u Indoneziji, gde su mu kolege priredile iznenađenje i pevale mu pesmicu

RepublikaFoto: pixabay.com

Osim toga, građani širom Rusije na različite načine proslavljaju rođendan ruskog predsednika, koji je od prvog dolaska na čelo vlade 2008. vinuo zemlju u nebesa nakon što se ona od raspada SSSR suočavala s problemima na svakom mogućem planu. Zbog toga ga danas, sudeći prema anketi iz septembra ove godine, podržava čak 84 odsto Rusa.

Ruski analitički centar je tako 2014. napravio 12 metara dug plakat na kom je bila iscrtana infografika sa 550 Putinovih dostignuća otkad je na čelu zemlje. S druge strane, u prestonici Čečenije - Groznom, godinu dana kasnije je na hiljade građana 7. oktobra izašlo na ulice i bojama na odeći formiralo 2.000 metara dugu zastavu Rusije. Za ovu godinu je jedino lider Čečenije Ramzan Kadirov otkrio kako će obeležiti rođendan prijatelja Putina - u njegovo ime će igrati u timu Leader, a protiv fudbalskih veterana Italije.

Kadirov danas u čast predsednika igra utakmicu, a i u ostatku Ruske Federacije održavaju se različite proslave

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Interesantno je da je 2013. Putin proveo rođendan na samitu zemalja APEC u Indoneziji, te su ga tada kolege pozvale u jednu malu, privatnu prostoriju i svi uglas mu otpevali rođendansku pesmu. Tom iznenađenju prisustvovao je i kineski lider Si Đinping, veliki saveznik ruskog predsednika, koji je tada oduševljeno tapšao i pevao svom kolegi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Inače, portparol Kremlja Dmitrij Peskov juče je saopštio da će predsednik Putin ove godine rođendan provesti radno i da će imati sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti.

- Putin najčešće slavi rođendan sa porodicom i dragim osobama. Ponekad sa kolegama. Ove godine je to malo drugačije, a i lista telefonskih razgovora koje treba da obavi je dugačka - naglasio je Peskov, ali je u petak odbio da otkrije da li će se Putin čuti i sa Donaldom Trampom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading