IRAN POKAZAO ZUBE: Tramp je usamljen u svojoj zaveri!

Autor: Republika

Svet

14.10.2017

07:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Tramp govori o nuklearnom oružju, iako je SAD jedina zemlja koja je to oružje koristila", rekao je iranski čelnik i dodao kako je nuklearni sporazum šest velikih sila čvršći nego što to Tramp misli

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rohani oštro protiv Trampa

Iranski predsednik Hasan Rohani rekao je u petak da je nuklearni sporazum šest velikih sila, skopljen sa Iranom 2015. godine, čvršći nego što misli američki predsednik.

- Nuklearni sporazum je čvršći nego to ovaj čovek misli - rekao je Rohani u govoru na državnoj televiziji, reagujući na govor Donalda Trampa u kom je američki predsednik rekao da neće potvrditi da se Teheran drži sporazuma.

Tramp smatra da sporazum nije u najboljem interesu SAD-a.

SAD međutim ostaje u tom međunarodnom sporazumu, ali će Tramp tražiti da se reše "pukotine" u tom dogovoru postignutom 2015. godine.

- Sada želi da izmeni nuklearni sporazum zajedno sa Kongresom. Ali to se neće dogoditi - rekao je Rohani, ocenivši da je Vašington usamljen u svojoj zaveri protiv iranskog naroda.

- Tramp govori o nuklearnom oružju, iako je SAD jedina zemlja koja je to oružje koristila - rekao je. Trampov govor u Beloj kući ocenio je punim "uvreda i lažnih optužbi".

Rohani je u petak uveče razgovarao sa francuskim predsednikom Emaneulom Makronom koji mu je potvrdio da Pariz ostaje posvećen sporazumu.

Dvojica čelnika su razgovarala i o mogućoj poseti Makrona Iranu, objavila je Elizejska palata.

Francuska je ranije u zajedničkoj izjavi s Velikom Britanijom i Nemačkom upozorila Vašington da ne preduzima mere koje bi naštetile sporazumu, poput ponovnog uvođenja sankcija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading