Postavljen novi rekord! Više od 2.000.000 noćenja u Beogradu u prvih deset meseci!

Autor: Republika

Vesti

03.12.2018

14:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najnovijim podacima sektora statistike Sekretarijata za upravu Grada Beograda, u glavnom gradu je od januara do kraja oktobra meseca registrovano više od dva miliona noćenja, čime je dostignut prošlogodišnji rekord na nivou cele godine.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Foto: Ilustracija

Ukupan broj ostvarenih noćenja u prvih deset meseci je 2.093.899 što je 14% više u odnosu na isti period prošle godine, dok je ukupan broj stranih turista 835.852 što odgovara porastu od 13%.

Najbrojniji gosti od početka godine bili su Turci, Kinezi, Nemci, Hrvati, gosti iz BiH, Slovenci, Grci, Bugari, Rumuni i Crnogorci. Najveći broj noćenja ostvarili su Turci, Kinezi, Iranci, Nemci, Hrvati, Izraelci, Grci, Rusi, gosti iz SAD i BiH.

U OKTOBRU ZA 20% VIŠE NOĆENjA DOMAĆIH TURISTA

U Beogradu je u oktobru mesecu registrovano za 20% više noćenja domaćih turista. Ukupan broj ostvarenih noćenja u oktobru je 240.126.

Ukupan broj turista u oktobru je 111.048 od čega stranih 94.631 i domaćih 16.417. Najbrojniji gosti u oktobru bili su iz Kine, koji je bilo duplo više u odnosu na isti mesec prošle godine, slede gosti iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Nemačke i Crne Gore, zatim Grčke, Bugarske, Turske i Republike Makedonije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading