Vesić pričao o Putinu, pa otkrio koliko MILIONA je dogovoreno sa Rusima

Autor:

Vesti

18.01.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas da je poseta predsednika Rusije Vladimira Putina bila istorijska za našu zemlju, kao i da predstavlja potvrdu ugleda predsednika Aleksandra Vučića i Srbije u međunarodnoj zajednici.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Goran Vesić

On je gostujući na Studiju B naveo da skoro da nema tako malih država u svetskim okvirima, kao što je naša, čiji predsednik ima čast i privilegiju da se često viđa sa najvažnijim svetskim državnicima, prenosi Beoinfo.

- Ovo je bio petnaesti susret Putina i Vučića, a sa kineskim predsednikom i premijerom predsednik Srbije sastao se jedanaest ili dvanaest puta. Da ne pominjemo koliko je susreta bilo i sa Angelom Merkel i zvaničnicima iz Brisela - rekao je Vesić i u kazao da ne postoji predsednik male zemlje koji ima takav intenzitet sastanaka i kontakata sa najvažnijim državnicima sveta.

- To je posebno važno za malu zemlju poput naše, jer na taj način bolje štitimo naše političke i ekonomske interese - rekao je Vesić.

 

 

Vesić je dodao da je dolazak predsednika Putina najpre potvrda i priznanje Srbiji, a sa druge strane svaki međunarodni kontakt Aleksandra Vučića pre ili kasnije završi se ekonomijom.

- Juče je potpisano više od 20 ekonomskih sporazuma. Na osnovu njegovih međunarodnih kontakata Srbija dobija investicije. Juče je dogovoreno više od 500 miliona evra investicija. Na ovaj način rešavamo svoje ekonomske probleme - naglasio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (12)

Loading
Sara

18.01.2019 11:47

Putin je svojim dolaskom pokazao koliko Rusija postuje Srbiju

marko

18.01.2019 11:56

Predsednik Vučić je jedan od retkih državnika koji ima učestale susrete sa velikim svetskim liderima.

Daca

18.01.2019 11:56

Ruske investicije su dobrodosle

Boka

18.01.2019 11:58

Hvala Putine.