Takvi nam trebaju: Policajac hitro reagovao i pomogao trudnici koja je počela da se porađa

Autor: Tanjug

Vesti

01.03.2019

12:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za policajca Aleksandra Vasića iz Beograda jedan od nesvakidašnjih dana u karijeri bio je utorak 26. februar kada je pomogao trudnici Sanji Milošević Marković da stigne na vreme u bolnicu i na svet donese devojčicu Anastasiju, objavljeno je na sajtu MUP-a.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sanja je ispričala da joj je porođaj krenuo12 dana ranije i da je sa suprugom hitno krenula u bolnicu, ali da su upali u saobraćajnu gužvu.

- Uspaničila sam se. U jednom trenutku smo videli policijski kombi na uglu ulica Takovske i Džordža Vašingtona i zaustavili se. Zamolili smo policajca da nam pomogne da što pre stignemo do porodilišta - rekla je Sanja.


Kada je ugledao trudnu Sanju i njenog supruga Miloša, Vasić je bez oklevanja seo u policijsko vozilo, uključio svetlosnu i zvučnu signalizaciju i omogućio da što brže stignu do porodilišta. 

 - Ovaj gest policajca nam je vratio veru u ljude. Zadivila nas je njegova humanost i odlučnost da brzo reaguje, bez trunke razmišljanja, u ovako delikatnim životnim situacijama - rekla je Sanja koja je tog dana rodila devojčicu Anastasiju.
Foto: pixabay.com

Kako kaže, kada su sabrali utiske, njen suprug je uspeo da pronađe policajca kako bi mu se zahvalio i poslao fotografiju male Anastasije.

Vasić, koji je inače zaposlen u Policijskoj brigadi, navodi da u svojoj petnaestogodišnjoj karijeri nije imao sličnu situaciju

- Volim da pomažem ljudima, ipak ovakve situacije nikada nisam imao. Ono što me je najviše obradovalo, i što je najbitnije, jeste da je devojčica došla na svet živa i zdrava - ispričao je Vasić koji takav gest vidi kao deo svog posla.

- Kao policijski službenik dužan sam da vodim računa o bezbednosti naših građana, uz ukazivanje pomoći kada je potrebna - kazao je Vasić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading