Vesić: Đilas bojkotuje rad Skupštine, ali platu uredno prima!

Autor: Tanjug

Vesti

10.03.2019

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Plan Albanaca sa uvođenjem taksi i usvajanjem platforme o dijalogu je da se prekinu pregovori, izjavio je jutros član Predsedništva SNS Goran Vesić.

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Goran Vesić

- Razlika između onoga što se danas dešava i onoga što se dešavalo pre dve, tri godine je u tome što su pre dve, tri godine zapadne zemlje, koje su priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, insistirale na tome da Srbija mora da prizna tu nezavisnost i nisu dozvoljavale bilo kakve pregovore i razgovore - rekao je Vesić gostujući u emisiji "Svitanje" na Pinku.

Podsetio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslednjih nekoliko godina uspeo da promeni takav stav, čak i u zemljama koje su priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova, tako da sada svi prihvataju da se moraju poštovati srpski stavovi i interesi, odnosno da nema rešenja bez Srbije.

To, navodi Vesić, Albancima ne odgovara, zato što oni znaju da će u pregovorima morati nešto da izgube jer su svaki pregovori stvar kompromisa.

- Pošto su svom narodu rekli da ne moraju ništa da izgube i da je sve njihovo, njima takvi pregovori ne odgovaraju. Zato su i uveli takse da bi njima prekinuli pregovore jer albanski plan je da vrše pritisak na Srbe kako bi se Srbi iseljavali i kako bi oni jednog dana rekli Srbiji: 'O čemu vi pričate, tamo nema vaših ljudi, zašta se zalažete i borite - rekao je Vesić i dodao da to Albanci rade decenijama veoma uporno.

Njihov plan je da kod srpskog stanovništva izazovu nesigurnost, naveo je funkcioner SNS i dodao da predsednik Vučić zato insistira da se taj problem reši jer Srbiji ne odgovara gubitak vremena.

- Oni koji napadaju Vučića i kažu čuvaj status kvo, ne razumeju da ustvari rade, ne kažem da to rade svi svesno, neko radi i nesvesno, ali rade u korist albanskog plana. Albancima samo treba vreme. Njima ne odgovaraju pregovori jer će pregovori doneti neko kompromisno rešenje, a onda taj njihov plan neće biti ispunjen - rekao je Vesić.

Kako je dodao, zato su prvo uveli takse, pa posle pritiska da se ukinu takse usvojili platformu.

- Imaćemo još različitih pokušaja od strane Prištine da se pregovori uopšte ne dese jer za razliku od prethodnog vremena oni sada imaju Srbiju koja želi da razgovara i da se postigne kompromis koji će biti bolan za obe strane jer nema drugačijeg kompromisa, što je Vučić više puta rekao, Srbiju koju svet poštuje i Srbiju koja ima podršku u međunarodnoj zajednici za takav stav. I to je nešto što je potpuno novo, na šta oni nisu navikli - zaključio je Vesić.

Zoran Đinđić

Đinđić dobija spomenik

Spomenik premijeru Zoranu Đinđiću, ubijenom 12. marta 2003. godine, biće postavljen na beogradskom Studentskom trgu za dve godine, kada se završi preuređenje tog platoa, najavio je Vesić.

Kako je Vesić rekao, završava se Trg republike, a završen je proces javnog privatnog partnerstva za garažu na Studentskom trgu koja podrazumeva izgradnju tog platoa na samom Studentskom trgu.

- Samo postavljanje spomenika će sačekati da se završi uređenje platoa, iz razloga što bi bilo neumesno da sada postavimo spomenik pa da ga, ne znam, posle šest meseci ili godinu dana sklanjamo da bismo preuredili Studentski trg - kazao je Vesić za RTS.

U utorak se navršava 16 godina od ubistva premijera Zorana Đinđića.

Pre dve godine doneta je odluka da on dobije spomenik u centru grada, na Studentskom trgu.

- Gledajte u budućnost i tamo ćemo se sastati vi i ja - ova Đinđićeva misao bila je ideja vodilja za spomenik, čiji su koautori vajar Mrđan Bajić i književnica Biljana Srbljanović.

Poziciju budućeg spomenika, u blizini zgrade gde je Đinđić živeo i fakulteta na kojem je studirao, odredio je austrijski arhitekta Boris Podreka, autor idejnog rešenja Studentskog trga, koji će sa Vasinom ulicom i Trgom republike biti pretvoren u pešačku zonu.

Spomenik ubijenom premijeru biće postavljen naspram obeležja Njegošu, naveo je RTS.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Dragan Đilas

Ko prima oborničku naknadu?

Vesić izjavio je jutros da je Grad Beograd u petak isplatio odborničku naknadu za februar, koja iznosi 10.000 dinara mesečno, svim odbornicima, uključujući i odbornike opozicije koji su bojkotovali rad gradskog parlamenta.

- Tako je odborničku platu za februar dobilo i 26 odbornika opozicije koji su bojkotovali rad Skupštine grada i nisu se pojavili na radnom mestu da zastupaju svoje birače, između ostalih Dragan Đilas, Nikola Jovanović, Sanda Rašković Ivić, Vladimir Todorić, Pavle Grbović i Rade Veljanovski", rekao je Vesić gostujući u emisiji "Svitanje" na Pinku.

Kako je dodao, nema ih u skupštini ali su zato “najbrži na blagajni kada treba da uzmu pare iz budžet, kao što su brzi kada treba da jure radnike 'Gradske čistoće' da ih tuku jer čiste grad koji oni uništavaju”.

Vesić je rekao da je Dragan Đilas u prošlom mandatu Skupštine grada Beograda, od 2014. do 2018. godine, kao odbornik primio bruto platu od 632.911,20 dinara iz budžeta, a da nije prisustvovao na 42 od 43 sednice Skupštine grada, koliko ih je održano.

- Tako je Đilas četiri godine varao građane Beograda, a sada je očigledno zarazio i ostale svoje kolege iz opozicije i svoju ružnu naviku da ne dolazi na sednice, a uzima pare preneo na njih - dodao je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (15)

Loading
milan306

10.03.2019 09:32

VOLI PARE,A NE SVOJ NAROD

Nevena

10.03.2019 09:32

Veoma je lepo sto ce biti izgradjen spomenik Zoranu Djindjicu.

Jovana

10.03.2019 09:44

Pare voli vise od svega.

Tijana

10.03.2019 09:47

Uredno neka radi , a platu mu bojkotujte , pa ce se nauciti reda.