(FOTO) Danas zaboravite na centar! Ispred Skupštine montirana bina, uskoro počinje miting, a OVE ulice će biti blokirane

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

13.04.2019

12:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Protest opozicije najavljen je za 15.00 časova ispred Doma Narodne skupštine, mada bi do zatvaranja ulica moglo da dođe i znatno ranije, pre svega poteza oko Trga Nikole Pašića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Bina ispred Skupštine

U svakom slučaju, u popodnevnim časvoma biće zatvoren ovaj "koridor" koji je jedan od najopterećenijih zbog radova na Trgu republike (od Bulevara kralja Aleksandra, preko Dečanske i Braće Jugovića do Francuske), što bi moglo da dovede do velikih gužvi na alternativnim lokacijama.

Pored Trga Nikole Pašića, te poteza ka Terazijskom tunelu i Terazijama, moglo bi da dođe i do zatvaranja, odnosno presecanja saobraćaja u Ulici kneza Miloša, kod Glavne pošte, pa možda čak i u Bulevaru kralja Aleksandra sve do Crkve Svetog Marka.

Kako se nezvanično saznaje, u kasnim popodnevnim satima planirana je i šetnja čija trasa za sada nije poznata (spominje se varijanta Ulicom kralja Milana i Kneza Miloša do Vlade Srbije i nazad), ali je jasno da će dovesti do zatvaranja dodatnih ulica u prestonici.

E sad, oni koji neće ići na proteste, imaće mnogo problema da ih zaobiđu. Najsigurnija varijanta, ali koja će svakako biti preopterećena, definitivno je "kalemegdanska trasa", odnosno prolazak kroz Tadeuša Košćuška i Pariskom ka Brankovoj i Zelenom vencu, pa dalje "redovnom trasom".

Druga opcija, s obzirom na moguće zatvaranje Kneza Miloša i Takovske, bila bi "obilaznica oko Vukovog spomenika", te pravac Bulevar kralja Aleksandra - Ruzveltova - 27. marta - Džordža Vašingtona...

Ipak, ovaj potez i nastavak ka Bulevaru despota Stefana već je preopterećen zbog radova na Trgu republike.

Ono što je velika nepoznanica u ovom trenutku je satnica. Naime, nemoguće je predvideti ni kada će okupljeni demonstranti zatvoriti ulice, ni kada će se sa njih povući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Pavle

13.04.2019 13:06

Zaista je jadna ova nasa opozicija

Milica

13.04.2019 13:06

Ma kakvi protesti,pa oni su smesni i bez podrske gradjana