U ovih sedam ulica u Beogradu dozvoljena je vožnja žutom trakom

Autor: blic.rs

Vesti

28.08.2017

23:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog rekonstrukcije Brankovog mosta ukinute su žute trake u oba smera, ali Beograđanima i dalje preti kazna od 5.000 dinara zbog nesavesne vožnje na još 28 lokacija u gradu.

RepublikaFoto: youtube.com/Radio-televizija As Šabac
Foto: Ilustracija

Međutim, ono što malo sugrađana zna, sa izuzetkom iskusnih vozača, to je da postoji čak sedam ulica u kojima možete da vozite žutom trakom, koja je inače predviđena samo za javni gradski prevoz (autobusi, trolejbusi i taksi vozila), a da vas ne zaustavi saobraćajac i napiše vam kaznu. Naravno, pod uslovom da to ne činite u špicu.

Naime, na Bulevaru despota Stefana, u Sinđelićevoj, na Bulevaru Nikole Tesle, u Vojislava Ilića, Sarajevskoj, Balkanskoj i na Hajduk Veljkovom vencu zabranjeno je voziti ovom trakom samo u vreme prepodnevnog i poslepodnevnog špica, od sedam do devet i od 14 do 18 sati.

- Ma kada vidim žutu traku, odmah bežim iz nje u strahu da ću naleteti na policajca. Nikad nisam zagledala da li negde postoji obaveštenje i znak koji pokazuje kada ona važi -  kaže za Blic Ivana Vuksanović, sugrađanka koja svaki dan prolazi Bulevarom despota Stefana.

Ulična mreža Beograda, koja se prostire na 617 kilometara, za vreme prepodnevnih i popodnevnih gužvi nije dovoljna da prihvati sva prestonička vozila, pa su i uvedene žute trake kako bi se ubrzalo kretanje vozila javnog gradskog prevoza.

A ostali, ko nema strpljenja, moraće da zavuku ruku u džep bilo da ga snimi kamera ili zaustave saobraćajni policajci na licu mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading