GORAN VESIĆ: Đilas je centralizovao Beograd, novim zakonom će se grad brže razvijati

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

05.05.2019

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je govoreći o nacrtu novog Zakona o glavnom gradu da se na njemu radilo duže od godinu dana i da je osnov zakona decentralizacija Beograda.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Goran Vesić

- Beograd će biti decentralizovan, što znači da će građani završavati posao tamo gde žive. Grad će biti podeljen na gradsku i prigradsku zonu. Gradska zona će imati 10 opština, a prigradska sedam - objasnio je Vesić i dodao da će prigradske opštine imati veće nedležnosti.

Kako ističe, Dragan Đilas je 2011. centralizovao grad, a građani su trpeli posledice. 

- Umesto da se približavalo građanima, on je sve centralizovao u Skupštinu grada kako bi sve kontrolisao u gradu. Mi iz SNS obećali smo da ćemo da decentralizujemo Beograd i na tome radimo - ispričao je Vesić, dodajući da će nada da će ovaj Zakon početi da se primenjuje tokom leta i da će omogućiti da se grad brže razvija.

Najvažnija izmena u ovom zakonu, kako naglašava Vesić je ta, kada pričamo o 10 gradskih opština, ona će ubuduće izdavati građevinske dozvole do 1500 kvadrata i vršiće legalizaciju do 400 kvadrata.

- Sam grad Beograd dobija veće nadležnosti - dobićemo poljoprivredni inspekciju, mogućnost da samostalno vodimo predškoleske ustanove, nove nadležnosti za zaštitu životne sredine - objasnio je Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (24)

Loading
Lela

05.05.2019 08:53

Vesic je upravu....

mirko

05.05.2019 08:53

DJikiju mlogo nedostaje kasa grada

Vanja

05.05.2019 08:54

Vesić zaista mnogo radi na unapređenju Beograda i njegovoj obnovi.

Miki

05.05.2019 09:00

Decentralizacijom do ravnomernog razvoja svih delova Beograda.