(FOTO) Vesić na tradicionalnoj večeri povodom Ramazana

Autor: Republika

Vesti

07.05.2019

19:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muftija beogradski Mustafa Jusufspahić organizovao je tradicionalnu večeru povodom meseca Ramazana, a u ime Grada Beograda kao gost bio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

RepublikaFoto: Republika
Svečanost povodom Ramazana

- Čast mi je što u ime Grada Beograda mogu da prisustvujem velikoj Ramazanskoj večeri - iftaru kao gost beogradskog muftije Jusufspahića. U ime Grada Beograda došao sam da muftiji i predstavnicima Islamske zajednice kao i svim islamskim vernicima čestitam Ramazan - rekao je Vesić za Tanjug. 

Naveo je da je Ramazan vreme kada se ljudska srca okupljaju oko zajedničkih vrednosti, a to su vrednosti vere u Boga i to su vrednosti koje pripadaju svima, bez obzira na veru i naciju. 

RepublikaFoto: Republika

Vesić kaže da je glavna poruka Ramazana poruka mira i naglašava da je veoma važno da večeras pokažemo da svi zajedno živimo u našem gradu, bez obzira koje smo vere ili nacije, i da svi zajedno činimo da ovaj grad postane bolji. 

- Zato sam večeras sa našim prijateljima koji slave svoj veliki verski praznk da im pokažem da je ovaj grad takođe njihov i da sa svojom kulturom, svojom nacijom, svojom verom doprinose da Beograd bude bolji i da Beograd pokaže da je veliki kosmopolotski grad koji pripada svima - poručio je Vesić.

Muftija: Prilika za druženja

Muftija Jusufspahić je rekao da se već 40 godina organizuje povodom Ramazana večera za diplomate u Srbiji i za prijatelje iz vlasti. 

- To je prilika za druženja i tom prilikom pokazujemo i lepote našeg grada - rekao je muftija za Tanjug na večeri kojoj je prisustvovalo više od 15 ambasadora islamskih zemalja. 

RepublikaFoto: Republika

Pre uživanja u đakonijama koje su za zvanice pripremili, kako muftija kaže, dobri kuvari, održana je molitva. 

Ramazan je za islamske vernike sveti mesec, jer je u njemu počela objava Kurana. Vernici tokom Ramazana poste od zore do zalaska sunca. 

RepublikaFoto: Republika

Post se prekida u trenutku zalaska sunca. Taj dnevni obrok zove se iftar i dobro je delo organizovati iftar za prijatelje i rodbinu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading