PANIKA U TRI NASELJA U BEOGRADU: Neko baca otrovnu hranu, zabrinuti vlasnici pasa, ali i roditelji za decu!

Autor:

Vesti

19.05.2019

17:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S vremena na vreme se pojave upozorenja u vezi sa otrovima koje su građani skloni da bacaju, kako bi se otarasili pasa lutalica.

RepublikaFoto: pixabay.com

I ako trovanje nije ni najmanje human, niti ispravan čin, mnogi sugrađani nemaju problem sa savešću, te korisnici društvenih mreža često nailaze na upozorenja kada primete da se u pojedinim delovima grada pojavila bačena otrovana hrana.

Većina, na žalost, to shvati tek nakon što njegovi ljubimci osete na sopstvenoj koži posledice, dok oni malo veštiji, umeju da prepoznaju, recimo, komad mesa, u koji je vešto sakriven otrov. Onda automatski uslede upozorenja preko društvenih mreža.

Najveći problem je u tome što se nikada ne zna koje naselje će se naći na "udaru".

Ovih dana, u Surčinu, na Banovom brdu i Čukaričkoj padini vlada prava drama, jer se građani pribojavaju i za ulične i za kućne pse, ali i za decu koja bi, tokom igre, vrlo lako mogla da dođu u dodir sa otrovom. Bilo da će prstima dodirnuti deo gde se rasuo prah, a onda ih staviti u usta, ili će samo udahnuti određenu količinu, što je sasvim dovoljno da izazove vrlo brzu smrt čak i kod odraslih ljudi.

Ono što mnogi ne znaju, jeste da otrov koji se najčešće koristi jeste kreozan, koji inače spada u bojne otrove i nemoguće ga je nabaviti bez recepta. Najčešće ga koriste poljoprivrednici za rad, ali uvek se desi da ga neko i zloupotrebi u loše svrhe.

I zato oprez kada šetate kućne ljubimce. Pazite šta grabe na ulici i šta njuškaju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading